Proces-verbaal van oplevering

Samen met de bouwer stelt u een proces-verbaal van oplevering (ook wel opleveringsrapport genoemd) op. Daarin worden eventuele bouwgebreken aan de woning genoteerd. Dit Proces-verbaal van oplevering rapport wordt door zowel u als de bouwer ondertekend. Een Proces-verbaal van oplevering is een juridisch ducument. U verklaart gezamelijk hiermee dat u de woning aanvaardt, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. De bouwer moet de opleveringsgebreken die vermeld staan in een proces-verbaal van oplevering vaak binnen drie maanden te herstellen. De termijn van herstel is afhankelijk of u wel of geen model koop-/aannemingsovereenkomst van toepassing is.

Omdat een Proces-verbaal van oplevering een juridusch document is, wordt er vaan een onafhankelijk bouwkundig inspecteur ingeschakeld die namens de bewoner/koper de woning inspecteert en erop toeziet dat alle opleveringsgebreken op een Proces-verbaal van oplevering komen te staan. 

Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. Experts kunnen zich inschrijven via Partners of het expertise register. In het expertise register worden experts vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise branche.  

Als expert aanmelden

Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen