Kwaaitaal- of Mantasysteemvloeren

Betonrot. Betonrot wordt het ook wel in volksmond genoemd. We hebben het dan over schade aan begane grondvloeren in woningen die ongeveer tussen 1965 en 1983 zijn gebouwd en opgeleverd. Het gaat om de zogenaamde Kwaaitaal- of Mantasysteemvloeren. Door toevoeging van chemische middelen kan de wapening van binnen uit  worden aangetast "opgevreten". Door de aantasting of wel uitzetten door roesten zet het metaal uit en brokkelt het beton af.

Een Kwaaitaal- of Mantasysteemvloeren vraagt vaak om een specialistisch onderzoek door een Kwaaitaal- of Mantasysteem expert. Deze invertariseerd of er betonrot al dan niet aanwezig is en hoever de betonrot de contructie heeft aangetast. Vaak vindt er eerst een visueel specialistisch Kwaaitaal- of Mantasysteemvloer onderzoek plaats. Blijkt dat er grote aantastingen zijn wordt dit onderzoek vaak uitgebreid door een constructeur in te schakelen.

Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. Experts die specialistisch onderzoek aan een Kwaaitaal- of Mantasysteem kunnen uitvoeren kunnen zich  inschrijven via Partners of het expertise register. In het expertise register worden experts vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise gebied bij aansprakelijkheid schades.

Als expert aanmelden

Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen