Robotrechter

Robotrechter is een digitale arbitrage. Via een robotrechter wordt er doormiddel van algoritme snelrecht toegepast. Het nadeel van een Robotrechter is dat partijen geen inzage en keuze hebben van de arbiter of arbiters. Een robotrechter die een vonnis geeft is voor partijen niet te volgen. Een alternatief voor een robotrechter is een  scheidsgerecht die digitaal wordt ondersteund. Bij een scheidsgerecht hebben partijen inzage. Partijen zien waar de arbiters vandaankomen en of ze wel de juiste expertise in huis hebben om als arbiter op te treden. Een vonnis wordt door een of meerdere arbiters onderbouwd en indien nodig door een derde arbiter volgt een vonnis.

Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. hier kan een expertise dossier gestart worden waar onafhankelijke arbiters op intekenen. Partijen kunnen zelf hun arbiter(s) kiezen op basis van hun expertise en een scheidsgerecht starten. Geen robotrechter maar wel ICT gedreven scheidsgerecht Abitrage

Arbiters (Juristen met een specifieke expertise) kunnen zich  inschrijven via Partners of het expertise register. In het expertise register worden arbiters vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise gebied.

Als expert aanmelden

Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen