Volmachtkantoor

Een volmachtkantoor is een (gevolmachtigd) kantoor wat gericht is op het afhandelen van administratieve zaken op het gebied van verzekeringen.

Bij een volmachtkantoor kan men producten of expertises onderbrengen die in veel gevallen niet rechtstreeks door de desbetreffende risicodrager worden aangeboden. Een volmachtkantoor kan indien gewenst  maatwerkproducten maken en uitvoeren. Het volmachtkantoor mag namens de risicodrager (verzekeraar) ook vaak de acceptatie uitvoeren, schades behandelen, experts aanvragen polissen opmaken etc. 

De risico’s van een verzekering worden niet gedragen door het volmachtkantoor zelf maar door de verzekeraar zelf die de volmacht heeft afgegeven aan het volmachtkantoor. Kort gezegd, het volmachtkantoor handelt name des verzekeraar.

Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. Van expertise tot schade herstel in natura kan een volmachtkantoor expertises uitbesteden aan externe experts conform het principe Knowledge-Process-Outsourcing-Online. Volmachtkantoren kunnen zich aaanmelden via Partners of het expertise register.

Als expert aanmelden

Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen