Abitrageovereenkomst

Om een geschil te beslechting wordt steeds vaker gekozen voor Arbiters en/of Scheidsgerecht. Om een geschil ter beslechting te kunnen voorleggen aan een of meerdere arbiters is er een Abitrageovereenkomst en wordt deze voorgelegd aan de Arbiters en betrokken partijen. De arbitrageovereenkomst wordt vaak opgenomen in een arbitraal beding in een contract. Alle betrokken partijen spreken dan af toekomstige of lopende geschillen aan arbitrage te onderwerpen. De arbitrageovereenkomst wordt dan vastgelegd in een compromis.

Een abitrageovereenkomst wordt vaak opgesteld door een onafhankelijke derden (derde Arbiter, rechter, Particuliere rechter) en wordt aan alle partijen aangeboden.

Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. Arbiters kunnen zich inschrijven via Partners of het expertise register. In het expertise register worden Arbiters vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise gebied en kan men makkelijk scheidsgerecht toepassen en komen tot een abitrageovereenkomst.

Als expert aanmelden

Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen