Expert

Expert, Lexpert, l'expert  (Latijn: expertus; 'ervaren, beproefd, bewezen, deugdelijk') of deskundige wordt een deskundig persoon in een bepaald expertise gebied aangeduid. Een expert wordt geacht veel kennis en ervaring te hebben op een bepaald expertise gebied. Een expert kan als deskundige geraadpleegd worden door een ander, bijvoorbeeld een particulier, een organisatie, rechtbank of bij een Scheidsgerecht Abitrage.

Experts hebben vaak een langdurige of intense ervaring door uitoefening en studie in een bepaald expertise gebied. In sommige expertise gebieden komt de definitie van 'expert' door consensus (ervaring op een specifiek vakgebied) tot stand, en het is niet altijd nodig dat een persoon een professionele of academische opleiding heeft genoten om als expert aangemerkt te worden. 
Het expertise register is opgezet door en voor experts. Gekoppeld aan de zoekmachine lextool worden experts op hun expertise gebied makkelijker vindbaar. Experts kunnen zich inschrijven via Partners of het expertise register en hun expertise etaleren. In het expertise register worden Expert, Lexpert, l'experts  vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise branche.  
Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen