Tegensprekelijke vaststellingen

Een tegensprekelijke vaststellingen (contra-expertise) gebeuren eveneens door een bouw en/of schade expert. Maar nu zijn alle betrokken partijen aanwezig bij het expertise onderzoek. Er vindt nu hoor en wederhoor plaats en de tegensprekelijke vaststelling wordt door een onafhankelijk expert gerapporteerd. Mochten beide partijen niet tot een overeenstemming komen kan men nog een derde expert die als Arbiter wordt gezien een vonnis laten uitspreken. 

Voorbeeld: een verzekeringsexpert onderzoekt een schadegeval in aanwezigheid van de schadelijder en de schadeveroorzaker.
Wanneer het later tot een juridische procedure komt, heeft een tegensprekelijk opgemaakt en ondertekend expertise verslag grotere waarde dan een éénzijdig verslag, omdat alle partijen de juistheid van de vaststellingen erkennen.
Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. Experts kunnen zich inschrijven via Partners of het expertise register. In het expertise register worden Experts vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise gebied.

Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen