Technische Due diligence

De Engelse term "due diligence" is vertaald  "gepaste zorgvuldigheid". Het doel van een Technical Due Diligence is helder maar ook complex: het faciliteren van onroerend goed transacties, zoals fusies en overnames, door vast te te stellen dat het vastgoedobject in kwestie voldoet aan relevante lokale en landelijke regelingen ten aanzien van gezondheid, veiligheid en milieu.


Een technical due diligence omvat een kritische visuele inspecties en gedegen onderzoek van alle potentiële risico`s van een gebouwen en voorziening. De inspectie en onderzoek  vormen samen het vertrekpunt voor een gedegen en praktisch technische Deu Dilingence advies.

In een technical due diligence worden concrete aandachts- en actiepunten geformuleerd en onderbouwd. Deze vragen om directe en gepaste opvolging om te kunnen voldoen aan de van toepassing zijnde regelingen en regelgeving. Tevens worden er vanuit het technical due diligence aspecten onder de aandacht gebracht die mogelijk nadere inspectie vereisen of specialistiche onderzoeken.

Het expertise register is gekoppeld aan de zoekmachine lextool. Technische Due diligence experts kunnen zich inschrijven via Partners of het expertise register. In het expertise register worden Technische Due diligence experts onafhankelijk vindbaar op expertiseniveau binnen hun expertise branche. 

Als expert aanmelden?


Terug naar branche begrippen

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen